MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Oprócz tego, że zawierają duże ilości soli to są także...
fot. Monika Góralska

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Kostki rosołowe

Oprócz tego, że zawierają duże ilości soli to są także źródłem szkodliwych kwasów tłuszczowych trans, czyli tłuszczów utwardzonych. Są także naszpikowane wzmacniaczami smaku i innymi chemicznymi dodatkami. Smak zupy z ich dodatkiem to zasługa głównie ogromnej dawki soli, rakotwórczego glutaminianu sodu i innych sztucznych wzmacniaczy smaku. Warzyw i przypraw w kostkach są zaledwie śladowe ilości, których nawet nie poczulibyśmy gdyby zostały one pozbawione innych dodatków. Dlatego kostek rosołowych należy wystrzegać się nie tylko jako dodatku do żurku, ale w ogóle wyeliminować je ze swojej diety.

Zobacz również

Juvenia Kraków kończy sezon bez medalu

Juvenia Kraków kończy sezon bez medalu

Pożar restauracji w Obornikach

Pożar restauracji w Obornikach

Polecamy

Kotor – klejnot Czarnogóry. Co warto zobaczyć podczas urlopu w tym mieście?

Kotor – klejnot Czarnogóry. Co warto zobaczyć podczas urlopu w tym mieście?

Nowy program MEN dla przedszkoli. Nabór rusza już w czerwcu!

Nowy program MEN dla przedszkoli. Nabór rusza już w czerwcu!

Ta alergia powoduje najwięcej zgonów! Nareszcie jest sposób, by zmniejszyć jej ryzyko

Ta alergia powoduje najwięcej zgonów! Nareszcie jest sposób, by zmniejszyć jej ryzyko