MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ponieważ kasza gryczana zawiera sporo fosforu, chloru i...
fot. 123rf

Popularna kasza obniża poziom cholesterolu i nadciśnienie. Jest źródłem magnezu. Jednak nie każdy powinien ją jeść

Kto nie powinien jeść kaszy gryczanej?

Ponieważ kasza gryczana zawiera sporo fosforu, chloru i siarki, które zakwaszają organizm, może zaszkodzić cierpiącym na wrzody żołądka i dwunastnicy. Unikać kaszy gryczanej powinny osoby z gorączką, rozległymi oparzeniami, chorzy na raka.
Kasza gryczana może podrażniać śluzówkę jelita i utrudniać wykorzystanie białka z pożywienia, które jest niezbędne do regeneracji organizmu, np.: po operacjach.

Zobacz również

40-lecie SP nr 25 w Rzeszowie z wyjątkową wystawą twórczości artystycznej nauczycieli

NASZ PATRONAT
40-lecie SP nr 25 w Rzeszowie z wyjątkową wystawą twórczości artystycznej nauczycieli

„Stop przemocy na granicy”. Protest organizacji społecznych w centrum Krakowa

„Stop przemocy na granicy”. Protest organizacji społecznych w centrum Krakowa

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Świdwinie, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Świdwinie, (26.05-1.06.2024)

Przegląd maja w Świdwinie

Przegląd maja w Świdwinie

Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii

ROZMOWA
Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii